NEI

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een methode die gericht is op het oplossen van emotionele en fysieke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s. NEI is gebaseerd op een breed scala aan principes uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen. Het combineert verschillende technieken om de oorzaak van de klachten te identificeren en deze op een dieper niveau aan te pakken.

Een belangrijk aspect van NEI is dat het zich richt op het onderbewuste en het zenuwstelsel. Emoties, gedachten en ervaringen uit het verleden worden in ons zenuwstelsel opgeslagen en kunnen leiden tot blokkades die kunnen leiden tot allerlei klachten, zowel emotioneel als fysiek. Meestal herkennen we die klachten als patronen waartegen we blijven aanbotsen.

NMI

Neuro Emotionele Integratie (NEI) en Neuro Mentale Integratie (NMI) vullen mekaar aan. Met Neuro Mentale Integratie kijken we naar de balans tussen polariteiten en het individu. Is er “vrede” met beide polen of zit er spanning op een pool. NMI legt de spanning op één of beide polen bloot en bied technieken om die spanning te integreren. Het reset onze positie tussen die polen waardoor we als het ware met een schone lei tegen die polen kunnen aankijken.